Συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης με ομιλίες στελεχών της στην ετήσια εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τη Μαθητεία (EAfA)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση υψηλού επιπέδου της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τη Μαθητεία (EAfA) 2024, η οποία έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες στις 17 και 18 Ιουνίου.

Από την ίδρυσή της το 2013, η EAfA βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προώθησης και της ενίσχυσης της μαθητείας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ενώνοντας 40 χώρες και περισσότερους από 400 οργανισμούς, η Συμμαχία παραμένει προσηλωμένη στην ενίσχυση της προσφοράς, της ποιότητας και της αντίληψης της μαθητείας, ενώ παράλληλα προωθεί την κινητικότητα των μαθητευομένων.

Η Γενική Γραμματεία Ε.Ε.Κ. & Δ.Β.Μ. αποτελεί μέλος με ενεργή παρουσία σε όλες τις εκδηλώσεις της EAfA από την ένταξή της στη συμμαχία τον Οκτώβριο του 2022.

Η φετινή εκδήλωση με τίτλο "Unleashing the untapped potential: apprenticeships as a response to labour shortages"  είχε ως στόχο:

  • Να υποστηρίξει την ποιοτική μαθητεία, τονίζοντας τον ρόλο της στην αντιμετώπιση της έλλειψης εργατικού δυναμικού.
  • Να διευκολύνει τη συνεργασία και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών της EAfA.
  • Να ενθαρρύνει τα υφιστάμενα μέλη να ανανεώσουν και να ενισχύσουν τις δεσμεύσεις τους και να προσκαλέσει νέους οργανισμούς να ενταχθούν στη Συμμαχία.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ε.Ε.Κ. & Δ.Β.Μ. της Γενικής Γραμματείας Ε.Ε.Κ. & Δ.Β.Μ. κυρία  Όλγα Καφετζοπούλου σε πάνελ συζήτησης με θέμα “Apprenticeships for Adults – Unlocking opportunities”.

1

Μετά την εκδήλωση υψηλού επιπέδου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "Get Together" όπου έγινε παρουσίαση από το Τμήμα Σύνδεσης της Ε.Ε.Κ. & Δ.Β.Μ. με την Αγορά Εργασίας της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ε.Ε.Κ.& Δ.Β.Μ. του σχεδιασμού για την πράσινη μετάβαση της Ε.Ε.Κ. και συγκεκριμένα του Μεταλυκειακού  Έτους – Τάξη Μαθητείας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

2

 

pic3

 

pic4

 

pic5